stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

575

Μήνυμα στις

18/01/06 17:02:44

Τίτλος

?γχος με τις εξετάσεις

Mήνυμα

Είμαι 23 χρονών και πριν τέσσερα χρόνια πέθανε ο πατέρας μου από καρκίνο. Η αρρωστια του κράτησε ένα χρόνο και όταν ήταν πια σε τελικό στάδιο εγώ τελείωνα τό 2ο έτος των σπουδών μου και είχα εξεταsτική. Η μητέρα μου τότε επέμενε ότι ήταν καλύτερο να δώσω κανονικά τα μαθήματά μου, νομίζω γιατί θεωρούσε ότι θα ήταν καλύτερο να μη ζήσω τη διαδικασία του θανάτου. Η ίδια έλεγε ότι όλα αυτά μας είχαν κοστίσει αρκετά και δεν έπρεπε να μου στοιχίσει και το εξάμηνό μου. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ, όσο ηλιθιο και αν ακούγεται, κατά ένα περίεργο τρόπο πίστευα ότι ο πατέρας μου δεν θα μπορούσε να πεθάνει πριν τελειώσω τις εξετάσεις μου. Τελικά πέθανε 2 ημέρες πριν τελειώσω και εγώ δεν ήμουν εκεί. Δεν νιώθω τόσο άσχημα για αυτό όσο ίσως ακούγεται και γενικά είμαι πάρα πολύ ήρεμη σε ότι αφορά το θένατο του πατέρα μου. ?λλωστε όλο το χρόνο που ασθενούσε είχαμε χρόνο και είχαμε μιλήσει, είχαμε προλάβει να χαιρετηθούμε.
Το πρόβλημα ξεκίνησε αργότερα όταν στο πανεπιστήμιο χρειάστηκε να δώσω κάποια μαθήματα που με δυσκόλευαν παραπάνω. Στα προηγούμενα έτη και γενικά σε όλη μου την σχολική ζωή ήμουν πολή καλή μαθήτρια και ενώ αγχωνόμουν σε φυσιολογικά πλάισια μπορούσα να συγκεντρωθώ και να διαβάσω. Τα τρία τελευτάια χρόνια σταδιακά έχω αναπτύξει μια πόλύ όμορφή ειδική φοβία. Δεν μπορώ να διαβάσω και να δώσω εξετάσεις. Αγχώνομαι υπερβολικά και εμφανίζω σωματικά συμπτώματα(αίσθηση απότομης ενναλαγής κρύου και ζέστης) και ψυχολογικά (σκεφτομαι ότι ποτέ δεν πρόκειται να κάνω ξανά τίποτα, ότι θα καταστρέψω τη ζωή μου και άλλα τέτοια τραγικά). Ακόμα και όταν εχω αυτές τις κρίσεις απίστευτού άγχους που φυσικά δεν με αφήνουν να συγκεντρωθώ και να διαβασω, ξέρω ότι όλα αυτά είναι απλά συμπτώματα της φοβίας. Δυστυχώς δεν καταφερνω να τα ελέγξώ. Έχω πάρει μονο μια φορά φάρμακα (Xanax) και ενώ με βοήθησε υπερβολικά δεν θέλω να ξαναπάρω γιατι δεν θέλω να το κάνω σύστημα. Έχω αποτύχει ήδη μια φορα να μπώ στο μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει και το Σεπτέμβριο θέλω να ξαναδώσω. Πολύ φοβάμαι όμως ότι τα συμπτώματά μου θα είναι εκεί και θα με περιμένουν. Να προσθέσω ότι όπως ήδη θα έχετε φανταστεί, πρόβλημα έχω μόνο με τις εξετάσεις που αφορούν την επιστήμη μου.Καμμία καλή συμβουλή?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Ημερομηνία απάντησης

2006-01-21 17:14:06

Aπάντηση μηνύματος

Υπάρχει πραγματικά δυνατότητα και να μπορέσετε να πάτε στις εξετάσεις όταν αυτό χρειάζεται και να μπορέσετε να απαλλαχθείτε από το πρόβλημα με κατάλληλη θεραπεία. Η θεραπεία δεν είναι δύσκολη και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσετε να την ακολουθήσετε. Μπορείτε να μου στείλετε σε μήνυμα πού μένετε για να δούμε πού μπορούμε να σας παραπέμψουμε.

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων