stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

509

Μήνυμα στις

13/11/04 16:01:38

Τίτλος

Παθαίνω κρίσεις πανικού όταν βρίσκομαι στον δρόμο

Mήνυμα

Το πρόβλημά μου είναι οτι παθαίνω κρίσεις πανικού όταν βρίσκομαι στον δρόμο. Φυσικά ο πανικός μου κορυφώνεται όταν αισθάνομαι οτι οι ανθρώποι γύρω μου με κοιτάνε έντονα και είναι έτοιμοι να με σχολιάσουν κακορποέραιτα. Αυτό το αισθάνομαι κάθε μέρα της ζωής μου άλλες φορές εντονότερα και άλλες φορές λιγότερο έντονα. Συμβαίνει όμως συνέχει και θυμώνω με τον εαυτό μου που δεν μπορώ να το ελένξω. Χάνω το βήμα μου αισθάνομαι οτι ανα πάσα στιγμή μπορεί να πέσω, σκοντάφτω νιώθω το στομάχι μου να σφίγγεται και την καρδιά μου να χτυπάει σαν τρελή όταν με πλησιάζει κάποιος. Αν μπορώ να το εξηγήσω πιο απλά αυτό που μου συμβαίνει, είναι κάτι σαν τραυλισμός στο βάδισμα όταν γίνομαι το κένρο προσοχής των ανθρώπων γύρω μου. Αισθάνομαι ότι είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που του συμβαίνει αυτό το πράγμα και νιώθω εγκλωβισμένη μιας και αυτό το πράγμα μου δυσκολεύει τόσο πολύ την ζωή. Πραγματικά ήρεμη και ασφαλής αισθάνομαι μόνο όταν επιστρέφω στο σπίτι μου. Δεν έχω επισκεφτεί κάποιον ειδικό ακόμα και διστάζω να το κάνω. Δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει τρόπος για να λύσω το πρόβλημά μου. Όσον αφορά την φαρμακευτική βοήθεια που διαβάζω οτι συνίσταται σε πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από κοινωνική φοβία, τρομάζω και μόνο στη ιδέα οτι θα πρέπει να πάρω φάρμακα για ψυχική ασθένεια... Επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να αναφέρω είναι οτι η μητέρα μου πάσχει από μανιοκατάθλιψη και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πιθανότητα να έχει σχέση με αυτό που μου συμβαίνει.
Σας ευχαριστώ

Ημερομηνία απάντησης

2005-02-08 19:28:28

Aπάντηση μηνύματος

Να είστε σίγουρη ότι δεν είστε η μοναδική που αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί σας που ταλαιπωρούνται από παρόμοια συμπτώματα. Και οι περισσότεροι απ’ αυτούς, όταν αναζήτησαν βοήθεια από κάποιον ειδικό κατάφεραν να ξεπεράσουν ή τουλάχιστον να περιορίσουν τις όποιες δυσκολίες τους δημιουργούσε η παρουσία τους ανάμεσα σε πολύ κόσμο και η αίσθηση ότι όλοι τους κοιτούν περίεργα και τους σχολιάζουν αρνητικά. Το ίδιο θα συμβούλευα και σ’ εσάς να κάνετε.
Όσον αφορά τον δισταγμό σας να πάρετε φάρμακα στην περίπτωση που αυτό κρίνει ο γιατρός ότι πρέπει να κάνετε, θα σας ρωτούσα εάν θα αποφεύγατε να λάβετε μια φαρμακευτική αγωγή που θα σας έδινε ένας γιατρός εάν αντιμετωπίζατε οποιοδήποτε άλλο σωματικό πρόβλημα υγείας. Φαντάζομαι πως όχι, γιατί από τη στιγμή που θα ήταν απαραίτητο για να αναρρώσετε από το συγκεκριμένο πρόβλημα θα το παίρνατε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ίδιο λοιπόν θα πρέπει να κάνετε και στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε τις κρίσεις που εκδηλώνετε. Από τη στιγμή που ένα φάρμακο θα μπορέσει να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα που εκδηλώνονται όταν βρίσκεστε σε κόσμο, και κατά συνέπεια θα διευκολύνει και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας, πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο γιατί να τα αποφύγετε.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων