stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

385

Μήνυμα στις

3/5/2004 10:51:11

Τίτλος

Εχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της από την ΙΔΨ?

Mήνυμα

Αγαπητέ κε Σκαπινάκη, σας συγχαίρω κατ αρχήν για τη βοήθεια που προσφέρετε στον κόσμο.
Το πρόβλημα δεν αφορά εμένα αλλά την κοπέλα μου.
Πάσχει από ΙΔΨ διαταραχή.Οταν γνωριστήκαμε πριν 3 χρόνια δεν είχε συμπτώματα.Το πρόβλημα ξεκίνησε 4 μήνες μετά.Με τη στήριξη και τη βοήθειά μου απευθύνθηκε σε ψυχίατρο ο οποίος της χορήγησε ΖΑΝΑΧ και LADOSE.Επειδή λοιπόν υπήρχε πιστεύω η σωστή αγωγή με τον σωστό άνθρωπο το πρόβλημα άρχισε να εκμηδενίζεται αλλά παραμένει.
Κατά καιρούς η συμπεριφορά της απέναντι μου είναι απαράδεκτη.
Στην αγωνία της να καλύψει τις ανασφάλειές της και να τρέχει συνεχώς φθάνει στα άκρα ακυρώνει όλα όσα ζήσαμε την μία και την άλλη μου λέει πως με αγαπάει αλλά θέλει να πάρω απόφαση εδώ και τώρα για το τι θα κάνουμε άμεσα.Οταν την αποφεύγω λίγο καιρό γυρνάει με κλάματα και μου λέει πως έφταιξε και όλα θα αλλάξουν.Μετά από λίγο καιρό η ίδια ψυχαναγκαστική συμπεριφορά ξαναβγαίνει και με κάνει να υποφέρω.
Αρχίζω να ψυχαναγκάζω και γω το εαυτό μου.Η μόνη δικαιολογία που βρίσκω είναι ότι η συμπεριφορά της επηρεάζεται από το πρόβλημα που έχει και κάποια στιγμή θα αλλάξει.Αληθεύει αυτό ή κοροιδεύω τον εαυτό μου.
Είναι τα νοσήματα αυτά χρόνια και συνεχώς θα βγαίνουν τα συμπτώματα με τον ένα ή άλλο τρόπο ?
Πως μπορεί ένας άνθρωπος που έχει όνειρα για οικογένεια και μια ευτυχισμένη ζωή να τα πραγματοποιήσει έχοντας να αντιμετωπίσει όλο αυτό το αλαλούμ ?
Είναι δυνατόν αυτά τα συμπτώματα να εμφανιστούν για 1η φορά στα 32 ?
Πως μπορεί μια τέτοια γυναίκα να ανταπεξέλθει στο ρόλο της μητέρας και των ευθυνών της καθημερινής ζωής ?
Την αγαπάω αυτην την κοπέλα αλλά νοιώθω ότι με έχει φορτίσει και συνεχίζει να το κάνει παρά τις υποσχέσεις της.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να χωρίσουμε και τις το έχω πει αλλά από την άλλη μου λέει ότι με αγαπάει το ακυρώνω και γυρίζουμε πάλι στον ίδιο κύκλο.Αν χωρίσουμε δεν θα ήθελα να πάθει χειρότερο κακό από αυτό που της συνέβει.Μου λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμένα και μετά από λίγο μου λέει ότι θέλει να ζήσει τα όνειρά της και εγώ τις βάζω εμπόδια και δεν θέλει να με ξαναδεί.Την επόμενη μέρα μου λέει πως είναι παρορμητική και λέει πράγματα που δεν τα εννοεί.
Εχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της από την ΙΔΨ διαταραχή ή πρόκειται για μια γυναίκα που δεν ξέρει τι θέλει και είναι τόσο παράξενη που είναι ακατόρθωτο να την ανεχτεί κάποιος.

Ευχαριστώ για την δυνατότητα που μου δίνεται να μοιραστώ το πρόβλημά μου.Θα περιμένω με πολύ αγωνία την απάντησή σας.

Ημερομηνία απάντησης

2004-05-20 12:19:31

Aπάντηση μηνύματος

Η Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι πολλές φορές (ειδικά σε σοβαρές καταστάσεις) από τις πιο επώδυνες για τον ασθενή ψυχιατρικές διαταραχές. Είναι πιθανό η κοπέλα σας να υποφέρει από το πρόβλημά σας και να φοβάται μη σας τρομάξει αν το εκφράσει αυτό. Από την άλλη ίσως τα προβλήματα που σας προκαλεί να είναι κυρίως χαρακτηριολογικά. Αυτό πρέπει να το διερευνήσετε ο ίδιος με προσοχή και ευαισθησία απέναντί της και να δείτε και ως προς τον εαυτό σας αν αισθάνεστε ικανός και σίγουρος για τη σχέση σας.

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων