stress.gr|προβολη μηνυματος

Κωδικός

332

Μήνυμα στις

23/3/2004 12:20:34

Τίτλος

Φοβάμαι ότι είμαι ή ότι θα εξελιχθώ σε ομοφυλόφιλο

Mήνυμα

Από τον Ιανουάριο του 2000 βρίσκομαι εγκλωβισμένος σε μια περιπέτεια με διαταραχή πανικού και πιθανόν ιδεοληψιών ή ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής, ως αποτέλεσμα μακροχρόνιου άγχους που μου είχε προκαλέσει η δουλειά μου. Επισκέφθηκα πάρα πολλούς γιατρούς (κυρίους ψυχίατρους) γιατί σαν βασικό σύμπτωμα είχα το αίσθημα της τρέλας, που συνοδεύονταν από μια σωρεία από φοβίες, όλες σχετικές με τον φόβο ότι πάσχω από σχιζοφρένεια. Μετά από ψυχανάλυση 6 μηνών τον Ιούνιο του 2002 τα συμπτώματα είχαν σχεδόν εξαλειφθεί και η ζωή μου συνεχίζονταν κανονικά. Πρέπει να αναφέρω ότι είμαι παντρεμένος εδώ και 5 χρόνια. Περίπου στο τέλος του 2003 έπρεπε να φύγω μακριά από την γυναίκα μου για ένα χρόνο περίπου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η πίεση των καταστάσεων με έφερε σε νέες περιπέτειες εντελώς διαφορετικές αλλά πολύ επώδυνες.
Ο νέος μου φόβος έχει να κάνει με τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Πιο συγκεκριμένα εδώ και 4 μήνες περίπου φοβάμαι ότι είμαι ή ότι θα εξελιχθώ σε ομοφυλόφιλο. Όλα ξεκίνησαν αφού αρχικά όταν πήγαινα σπίτι μετά από απουσία μακρόχρονη δεν είχα όρεξη για σεξ με την σύζυγο μου, γεγονός που ήταν πρωτόγνωρο για μένα κυρίως όταν η αποχή ήταν μεγάλη. Από εκεί και πέρα μια ποικιλία από σκέψεις άρχισε να με βασανίζει. ?ρχισα να παρατηρώ το κάθε τι που είχε σχέση με το πρόβλημα μου. ?ρχισα να παρατηρώ πως αντιδρώ όταν βλέπω έναν άνδρα και δοκίμαζα τον εαυτό μου να δω τι θα σκεφθώ, αν σκεφτόμουν κάτι που πρόδιδε ομοφυλοφιλικές τάσεις το άγχος ήταν τεράστιο και βασανιζόμουν όλη την ημέρα. Αντίστοιχα προσπαθούσα να διαπιστώσω ποιες οι αντιδράσεις μου όταν παρατηρούσα ωραίες γυναίκες (είτε στο δρόμο είτε στην τηλεόραση ή στα έντυπα) και στις συνέκρινα με αντιδράσεις του παρελθόντος. Αν έκρινα ότι δεν ήταν το ίδιο «θερμές» όπως πριν από κάποιους μήνες άρχιζα πάλι να βασανίζομαι και το άγχος να επανέρχεται δριμύτερο. Πρέπει να πω σε αυτό το σημείο ότι συνέχιζα να έχω σεξουαλικές σχέσεις με την σύζυγο μου (όποτε την επισκεπτόμουν) αλλά ο φόβος αν θα αντεπεξέλθω για ένα μικρό διάστημα μου δημιούργησε δυσλειτουργίες και στην στύση. Στην σύζυγο μου δεν είπα κάτι αλλά τις ανέφερα ότι έχω πάρα πολύ άγχος από την δουλειά και ότι πιθανόν να έχω πάλι τα ίδια που είχα πριν από δύο χρόνια (διαταραχή πανικού κλπ). Στο σημείο αυτό πρέπει να σας πω ότι είμαι 33 χρονών και ότι πριν από την τωρινή μου γυναίκα είχα δύο μακροχρόνιες σχέσεις με καλή σεξουαλική ζωή και κάποιες εφήμερες με απώτερο σκοπό και μόνο το σεξ. Πριν από αυτούς τους μήνες ποτέ δεν με είχε απασχολήσει καν τέτοιο θέμα και ούτε ποτέ φανταζόμουν κάτι τέτοιο.
Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει, στεναχωριέμαι πιο πολύ που γι’ αυτό το θέμα δεν μπορώ να μιλήσω με την σύζυγο μου που έχουμε περάσει τόσα πολλά και που με έχει στηρίξει τόσο στο παρελθόν με τις περιπέτειες του άγχους που αντιμετώπιζα.
Τι μου συμβαίνει? Βοηθείστε με….
Σας ευχαριστώ

Ημερομηνία απάντησης

2004-05-19 10:43:40

Aπάντηση μηνύματος

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας και συγγνώμη για την αργοπορία στην απάντηση.
Απ ότι φαίνεται από τα συμπτώματα που περιγράφετε αλλά και από το προηγούμενο ιστορικό σας, αυτό που βιώνετε αυτή τη στιγμή είναι πιθανά μια υποτροπή της διαταραχής που είχατε, απλά με διαφορρετικό τύπο ιδεοληψιών. Θα σας συνιστούσα να επισκεφτείτε και πάλι ψυχίατρο για να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε με φάρμακα ή ψυχοθεραπεία. Όσο για τη γυναίκα σας, μη φοβηθείτε να της μιλήσετε εφόσον μέχρι τώρα σας έχει στηρίξει τόσο. Δείτε το απλά σαν μια υποτροπή της ασθένειας.

Με εκτίμηση

Περι

Το stress είναι μια οραγανωμένη προσπάθεια του ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την έγκυρη ενημέρωση του κοινού στις συνήθεις ψυχιατρικές διαταραχές.

Stressteen

Η σελίδα των εφήβωνstressteen

Παν. Ιωαννινων

Παν. Ιωαννίνων